Jotner pils Aplha

Het verhaal achter batch Alpha


Het eerste biertje van Jotner. Het bier is ontstaan naar dat Jelle bij de café de Uurwerker aan het werk was. Hij liet hier wat bier proeven van het eigen brouwsel uit de kelder, de mensen daar waren erg enthousiast en zo kwam het idee om voor de Uurwerker een batch bier te brouwen. 

Onze wens was om een goed en door drinkbare pilsener te maken, met een intensere smaak dan 'gebruikelijke' pilseners. - Speciaalpilsner dus.Fijn, door drinkbaar bier


Het idee achter het bier was dat het een fijn door drinkbaar pilstype moet worden. We hebben er voor gekozen om naast pilsmout, ook munchermout toe te voegen, zodat het bier een intensere moutsmaak met zich mee brengt.

Het hopschema van het bier heeft aan het begin minder hop en aan het einde meer, voor meer hop aroma’s. Hierdoor kan het bier als zoeter worden ervaren dan andere pilseners. Overigens is het bier ongefilterd en ongepasteuriseerd, wat een vollere smaak met zich mee brengt dan wat men verwacht bij een pils. Hij is wat troebeler en dat vinden wij prachtig!

Met dit bier waren wij de eerste brouwerij die speciaalpils naar Groningen heeft gebracht! 


"Heerlijk, genoten. Ook echt een biertje dat je niet even snel naar binnen giet. Lekker rustig aan met een rijke smaak"

Bestellen

Net als kennis..

evolueert ons brouwproces met de tijd. Elke productie is uniek in zijn stijl en recept. Onze Alpha Pils wordt dan ook niet meer gebrouwen en is nog beperkt leverbaar.

Dit was ons eerste biertje in de pilsreeks. Inmiddels hebben we ook een tweede recept gebrouwen genaamd Brutus.  

Jotner pils Brutus

Na onze eerste slag met Alpha was het tijd voor reflectie. Hoe werd het bier ontvangen? Wat vonden wij er zelf van? Met oog op de mening van de drinker hebben we besloten wat meer hop en koolzuur te gaan meenemen in het recept.

3 hopgiften

Brutus is gekenmerkt door zijn hop profiel. De basis van Pilsmout en Münchenermout is gebleven. Maar dit keer gekozen voor maar liefst 3 hopgiften. 

Ook dit bier is te proeven in de uurwerker onder de naam "Uurwerker Pils"!

"Lang leve gist!"

Contact opnemen

Jotner Pils Confucius

Voor het eerste in samenwerking met onze nieuwe Jotner; Wouter! Contact verliep voor Jelmer vanuit Groningen, voor wouter vanuit Harlingen en voor Jelle vanuit Costa Rica. Gelukkig hebben we tijd kunnen vinden voor het smeden van dit nieuwe recept van Confucius!

De smaak!

Met Brutus lag de focus op de hop. Nu met confucius is de focus verschoven naar de mout. Met zijn 3 soorten mout uniek in zijn soort als pils! Pilsmout, münchenermout en tarwemout maken dit pils tot wat het is. 

Daarnaast hebben we toch gekozen voor 2 lichte hopgiften. Een voor de bitter en een voor zijn aroma. 

"It does not matter how slowly you go as long as you do not stop." - Confucius

Contact opnemen