Witte weize Jotner

Het verhaal

Elke keer als de eerste warme zonnestralen het terras raken ontstaat een verlangen naar witbier. Vandaag onze keuke om na de pils iets in de trend witbier te brouwen! Geïnspireerd op weizenbier. Helaas zijn wij eigenwijs en moet het altijd net iets anders zijn.

Deze lijn van bieren is een eerbetoon aan de geweldigden der aarde die met kennis de beleving van vandaag hebben veranderd. De eerste batch is vernoemd naar Aristoteles.

We hebben met ons pils al een flinke doordrinker op de kaart gezet, dus voor ons witje mag je wat meer tijd nemen. Laat hem zelfs even in de kast staan en door het gistdepot zal hij met de tijd meer karakter krijgen! 

De smaak

Het bier bestaat voor 40% uit tarwe, pilsmout en een beetje munchermout. Lubliner staat zijn mannetje voor de bitter en onze Magnum voegt zijn aroma toe aan het profiel.

Het bier is in vergelijking met andere weizen iets bitterder. Een biertje waar je de tijd. Kruidig, vol, fluweel en karakter kenmerken dit bier.


Het bier is gehopt met dezelfde hoppen als in de Jotner Pils Brutus. Je kan het vergelijken en proeven. Herken de smaken en leer..

"This beer taste like piss........., unicorn piss ;)"

Contact opnemen